De 5 Beste Haardrogers 2024

Niet kopen voordat je dit hebt gelezen... We vonden de 5 beste haardrogers uit 48 verschillende modellen
Jessica Munro

Jessica Munro

Jessica is al 20 jaar professioneel kapster en heeft een aantal producten getest bij haar klanten. Als Jessica niet in haar salon is, doet ze altijd onderzoek naar de laatste trends en innovaties in de kappersbranche

Opmerking van de schrijver: als je op zoek bent naar een goedkope optie, het kost je +45 minuten om je haar te frituren en je hebt elke dag last van kroezen, dan is dit artikel niets voor jou.

Als er één ding is dat ik heb geleerd na 20 jaar vrouwenhaar er prachtig uit te laten zien, dan is het dat de haartools die we gebruiken ons haar kunnen maken of breken.

En het gebruik van de juiste föhn is geen uitzondering.

Als je föhns van lage kwaliteit koopt (wat altijd de goedkope opties zijn), verwacht dan beschadigd haar, dagelijkse gevechten met kroezen en meer dan 30 minuten drogen.

De meeste mensen zijn verrast door het feit dat investeren in een kwaliteitsföhn eigenlijk betekent dat ze elke dag in minder dan 15 minuten verbazingwekkende kapsels van salonkwaliteit kunnen creëren, zonder enige hitteschade te veroorzaken!

Als ik iemand voorstel om te investeren in een kwaliteitsföhn, krijg ik vaak de vraag:

“Maar is het het echt waard?”

Als ik meer geld voor mezelf zou willen verdienen, zou ik er in de eerste plaats niet aan beginnen.

Elke keer dat iemand bij mij blijft komen voor een keratinebehandeling vanwege pluizig of beschadigd haar, is dat meer geld in mijn zak.

We hebben haardrogers beoordeeld op 8 criteria:

Droogtijd

Resultaten (hoe het haar eruit zag)

Aantal warmte-/snelheidsinstellingen

Gewicht

Geluidsniveau

Grootte en compactheid

Duur

Waarde voor geld

7 Redenen Om Een Holle Föhn Te Kopen

Dankzij het holle ontwerp is het nu mogelijk om een microcomputer te installeren die de temperatuur van de uitgaande luchtstroom bewaakt. Als de lucht te heet wordt, past de microcomputer de temperatuur automatisch weer aan om beschadiging van je haar te voorkomen.

Dankzij de luchtstroomvermenigvuldigingstechnologie hebben holleluchtföhns tot 15x hogere windsnelheid dan traditionele haardrogers, wat resulteert in een droogtijd tot wel 9 minuten voor een volle haardos!

Met de combinatie van sterke luchtstroom en geavanceerde anionentechnologie ervaar je de voordelen van negatieve ionen als nooit tevoren. Geen pluis meer en gegarandeerd een gladde en rijke glans elke keer dat je je haar droogt.

Doordat de luchtinlaat aan de onderkant zit, is de hele föhn lichter en makkelijker te hanteren, met als resultaat geen zere armen meer en makkelijk mee te nemen op pad.

Over het algemeen hebben holle haardrogers een lager geluidsniveau dan gewone haardrogers. Dit komt omdat de motor in een holleluchtföhn altijd borstelloos moet zijn en je dus minder “losse onderdelen” hebt die geluid kunnen maken.

Omdat haardrogers met holle lucht zoveel luchtstroom hebben, is er een grotere verscheidenheid aan snelheidsinstellingen en dankzij de microcomputer is het ook gemakkelijker voor bedrijven om u een meer gedetailleerde selectie van warmte-instellingen te geven. Dit is de sleutel tot een föhn die bij je haartype past en ervoor zorgt dat je haar er fantastisch uitziet.

Als je zou moeten optellen hoeveel je in de loop der jaren aan keratinebehandelingen en blowouts hebt uitgegeven, zou dat waarschijnlijk veel meer zijn dan de premium prijs van een föhn. Als u de investering kunt opbrengen, bespaart u zeker niet alleen geld, maar ook uw haar! (Om nog maar te zwijgen van het feit dat de tijd die verloren gaat met urenlang drogen ook waardevol is!)

Voordat we deze test deden, gebruikten we de Dyson Supersonic in mijn salons.

In de afgelopen 6 maanden heb ik echter een nieuw merk holle haardrogers ontdekt die niet alleen in bijna elk opzicht beter zijn, maar ook aanzienlijk goedkoper!

Of je nu wel of niet vindt dat je haar een föhn met een holle luchtinlaat verdient, er zijn over het algemeen een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet vermijden wanneer je investeert in een nieuwe föhn:

Waarnaar te zoeken

Normaal gesproken wordt het vermogen van een föhn gemeten aan de hand van het aantal watt dat wordt gebruikt. Vroeger was dat verstandig, maar nu zijn er nieuwe motoren die daadwerkelijk veel meer vermogen kunnen opwekken dan andere met hetzelfde effect. Om die reden is de beste maatstaf om te kijken hoe sterk de luchtstroom is in meters per seconde (M/S).
We ontdekten dat haardrogers met minstens 50 M/S de droogtijd van de meeste consumenten tot wel 50% kunnen verkorten!

Als je volledige bescherming wilt tegen hitteschade aan je haar tijdens het drogen, moet je op zoek naar een model met temperatuurbewaking. Meestal is dit een voordeel dat alleen holleluchtföhns hebben, aangezien het moeilijk te implementeren is in het ontwerp van een gewone föhn.

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van eigenschappen die kroezen tegengaan, zoals toermalijn, keramiek en negatieve ionen. Van wat we in onze tests kunnen zien, zijn negatieve ionen verreweg het beste in het temmen van kroezen en het geven van gladde, glanzende lokken. En in combinatie met een hoge luchtstroom (M/S) kun je er bijna zeker van zijn dat pluizig haar tot het verleden behoort.

Veel föhnmotoren zijn zo ontworpen dat ze bij veelvuldig gebruik snel verslijten. In detail, wanneer een motor in korte tijd van zeer heet naar koud gaat, zal de motor veel sneller verslijten.
Sommige van de nieuwere modellen gebruiken een systeem dat het motorelement na verloop van tijd afkoelt wanneer het wordt uitgeschakeld om minimale slijtage aan de interne componenten te veroorzaken.

Wat moet worden vermeden

Een andere misvatting die consumenten hebben over het vermogen van een föhn, is dat er een specifiek wattageniveau is voor elk haartype. Heb je een föhn die krachtig genoeg is, met voldoende instellingen, dan is dit niet het geval.
Als je een breed scala aan combinaties van verschillende standen hebt, kun je de snelheid en warmte vinden die je haar er geweldig uit laten zien.

Hoe vaak heb je het gevoel dat je een hele bovenarmsessie hebt doorlopen nadat je je haar hebt gedroogd? De meeste conventionele haardrogers kunnen behoorlijk zwaar en nogal onhandig zijn, maar gelukkig besparen veel van de nieuwere modellen je van dit ongemak door lichtere onderdelen te gebruiken, maar ook door het gewicht in het handvat te verdelen in plaats van over je hand.

Als je een föhn wilt waarmee je elke stijl met precieze perfectie kunt doen, zoek dan naar de extra accessoires die worden meegeleverd. Een diffuser en een rechte “tuyere” zouden het minimum moeten zijn om ervoor te zorgen dat je je haar kunt stylen zoals jij het wilt.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je midden op een luchthaven stond terwijl je je haar föhnde? Nou, het is hoogstwaarschijnlijk niet zo ver weg. De meeste haardrogers die vóór 2016 zijn gemaakt, hebben een geluidsniveau tussen 90-110 dB, wat in het ergste geval overeenkomt met een opstijgend vliegtuig.

Dankzij de vooruitgang in de motortechnologie zijn sommige nieuwere modellen bijna half zo luid, wat betekent dat je eigenlijk kunt voorkomen dat je het hele huis wakker maakt als je ‘s ochtends je haar föhnt!

DE 5 BESTE HAARDROGER 2024

In de afgelopen 6 maanden hebben we 48 verschillende haardrogers getest. Deze 5 modellen zijn de beste op basis van onze deskundige meningen samen met klantrecensies:

1. Batroni-NL

EVALUATIE

865 Votes 9.6/10

179 EUR

A+

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

DROOGTIJD

97%

9.7/10

WARMTE- EN SNELHEIDSINSTELLINGEN

94%

9.4/10

TEMPERATUURREGELING

93%

9.3/10

GELUIDSNIVEAU

90%

9.0/10

WAAR VOOR JE GELD

98%

9.8/10

VOORDELEN

NADELEN

Beoordeling

Als je je droogtijd wilt halveren, jezelf 100% wilt beschermen tegen hitteschade en er altijd uit wilt zien als een uitbarsting van salonkwaliteit, dan is Batroni zonder twijfel de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Met een krachtige motor van 120.000 RPM die een luchtstroom van 60 M/S creëert, melden de meeste consumenten dat hun droogtijd met meer dan de helft is verkort.

En wanneer je een prachtig kapsel uitblaast, hoef je je geen seconde zorgen te maken dat je haar beschadigd raakt. Batroni maakt gebruik van de beste temperatuurbewakingstechnologie die de temperatuur van de luchtstroom 58 keer per seconde controleert, om te garanderen dat je nooit gefrituurde lokken krijgt.

Ook over de frustratie van mokken in de ochtend hoef je je geen zorgen te maken. Met meer dan 10 miljoen negatieve ionen die per seconde worden uitgestoten en de krachtige luchtstroom, kunt u er zeker van zijn dat uw haar niet opwaait zodra u naar buiten stapt.

De Batroni pronkt er ook mee de lichtste föhn in onze test te zijn met slechts 358 gram, met 12 verschillende warmte- en snelheidscombinaties, en maakt ook gebruik van een speciaal vertraagd uitschakelsysteem om er een föhn van te maken die je wilt

2. Dyson Supersonic

By Dyson

EVALUATIE

865 Votes 8.9/10

519 EUR

A-

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

DROOGTIJD

91%

9.1/10

WARMTE- EN SNELHEIDSINSTELLINGEN

88%

8.8/10

TEMPERATUURREGELING

93%

9.3/10

GELUIDSNIVEAU

91%

9.1/10

WAAR VOOR JE GELD

88%

8.8/10

VOORDELEN

NADELEN

Beoordeling

De Supersonic is een van de modellen waar ik de meeste vragen over krijg, en dat is geen wonder.

Er is veel geroezemoes geweest rond deze föhn sinds deze in 2016 uitkwam met zijn baanbrekende technologie.

Zoals eerder in dit artikel vermeld, gebruikten we Dyson Supersonic al eerder in onze salons, maar nu zijn we overgestapt op Batroni.

Dit wil niet zeggen dat de Dyson helemaal slecht is, dit is waarschijnlijk een van de beste haardrogers die je kunt bemachtigen, maar het heeft nog steeds enkele nadelen als je het vergelijkt met andere opties.

Het is vrij zwaar en zal hoogstwaarschijnlijk een beetje zwaar zijn voor je armen en het is lawaaierig.

De luchtstroom is echter goed en het haar droogt vrij snel.

Het wordt ook geleverd met veel coole bijlagen.

3.Gama IQ Perfetto

EVALUATIE

865 Votes 9.6/10

319 EUR

B

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

DROOGTIJD

85%

8.5/10

WARMTE- EN SNELHEIDSINSTELLINGEN

87%

8.7/10

TEMPERATUURREGELING

84%

8.4/10

GELUIDSNIVEAU

91%

9.1/10

WAAR VOOR JE GELD

82%

8.2/10

VOORDELEN

NADELEN

Beoordeling

IQ Perfetto was een andere interessante kandidaat die 3e werd in onze test.

Omdat het eigenlijk de lichtste haardroger in de test was, was het gemakkelijk om het haar te drogen en te stylen, iets wat we erg leuk vonden.

Het heeft ook een mooie temperatuurregeling, hoewel we geen informatie konden krijgen over het aantal keren per seconde dat de temperatuur wordt gecontroleerd.

In tegenstelling tot sommige van de andere haardrogers, werden er ook 3 mooie hulpstukken meegeleverd, waaronder een diffuser.

Aan de andere kant waren er enkele dingen die we niet zo leuk vonden aan de Gama IQ Perfetto.

Er is geen negatieve ionentechnologie, dus als je iemand bent die over het algemeen worstelt met kroeshaar, is dit niet de beste optie.

Verder was hij nogal luidruchtig en waren er minder warmte- en snelheidscombinaties in vergelijking met andere modellen.

Ten slotte is de Gama IQ Perfetto vrij duur en lijkt hij geen vertraagd uitschakelsysteem te hebben, dus ik zou niet zeker zijn van de duurzaamheid op de lange termijn.

4. T3 Cura Luxe

By T3

EVALUATIE

489 Votes 9.6/10

279 EUR

C+

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

DROOGTIJD

77%

7.7/10

WARMTE- EN SNELHEIDSINSTELLINGEN

70%

7.0/10

TEMPERATUURREGELING

71%

7.1/10

GELUIDSNIVEAU

82%

8.2/10

WAAR VOOR JE GELD

65%

6.5/10

VOORDELEN

NADELEN

Beoordeling

Op plaats 4 hebben we T3 Cura Luxe.

Dit is ook een haardroger die de laatste tijd nogal wat buzz krijgt, dus we moesten hem natuurlijk uitproberen.

We hadden er behoorlijke resultaten mee, want er was een groot aantal verschillende warmte- en snelheidscombinaties, maar iets minder dan andere (10 combinaties), en het heeft ook een geweldig negatief ionensysteem, wat goed was in het oppakken van de mokstrijd .

Hoewel er een groot aantal instellingen was en een mooi geïmplementeerd negatief ionensysteem, ontbrak het de T3 Cura Luxe in de zin dat hij niet met een diffusor werd geleverd en ook geen temperatuurregeling had om te beschermen tegen schade door oververhitting.

Bovendien was het een van de duurdere opties, en voor zover we konden zien, had het ook geen systeem voor vertraagde uitschakeling.

Ten slotte was hij behoorlijk luidruchtig en had hij iets meer gewicht dan de andere in de test.

5. Harry Josh Ultra Light

EVALUATIE

865 Votes 9.6/10

429 EUR

D

TOTAAL RESULTAAT

TOTAL GRADE

DROOGTIJD

71%

7.1/10

WARMTE- EN SNELHEIDSINSTELLINGEN

65%

6.5/10

TEMPERATUURREGELING

65%

6.5/10

GELUIDSNIVEAU

83%

8.3/10

WAAR VOOR JE GELD

74%

7.4/10

VOORDELEN

NADELEN

Beoordeling

De Harry Josh Ultra Light kwam in onze test ook als goede föhn uit de bus.

Met 12 verschillende combinaties en een behoorlijke luchtstroom zijn we erin geslaagd om veel geweldige kapsels te creëren, niet in de snelste tijd, maar de resultaten waren mooi.

Wat de styling nog beter had kunnen maken, was als er een diffuser was meegeleverd, die was er helaas niet.

Het was een beetje zwaarder om te hanteren dan de andere (526 g), en het prijskaartje was zeker ook iets dat het een beetje onderaan de lijst duwde, vanuit het perspectief van “waar voor je geld”.