De 5 beste hårføner 2024

Ikke kjøp før du har lest dette ...Vi fant de 5 beste hårfønerne blant 87 forskjellige modeller
Jessica Munro

Jessica Munro

Jessica har vært profesjonell frisør i 20 år og har testet en rekke produkter med sine kunder. Når Jessica ikke er i salongen hennes, forsker hun alltid på de siste trendene og innovasjonene i frisørbransjen

Forfatterens notat: Hvis du leter etter et billig alternativ, som vil ta deg +45 minutter å steke håret ditt, og få deg til å kjempe med krus hver dag, så er ikke denne artikkelen for deg.

Hvis det er én ting jeg har lært etter 20 år med å få kvinners hår til å se nydelig ut, så er det at hårverktøyene vi bruker kan enten lage eller knekke håret vårt.

Og bruk av riktig hårføner er intet unntak.

Hvis du kjøper hårfønere av lav kvalitet (som alltid er de billige alternativene), bør du forvente skadet hår, daglige kamper med krus og bruke 30+ minutter på tørking.

De fleste blir overrasket over det faktum at å investere i en hårføner av høy kvalitet, faktisk betyr at de kan lage fantastiske utblåsninger i salongkvalitet, hver dag, på bare mindre enn 15 minutter, uten å forårsake varmeskader i det hele tatt!

Når jeg foreslår noen å investere i en hårføner av høy kvalitet, blir jeg ofte spurt:

“Men er det virkelig verdt det?”

Hvis jeg ønsket å tjene mer penger for meg selv, ville jeg ikke tatt det opp med det første.

Hver gang noen stadig kommer til meg for en keratinbehandling på grunn av krus eller skadet hår, er det mer penger i lomma.

Vi har vurdert hårfønere på 8 kriterier:

Tørketid

Resultater (Hvordan håret så ut)

Mengde varme/hastighetsinnstillinger

Vekt

Støynivå

Størrelse og kompakthet

Varighet

Valuta for pengene

7 grunner til å få en hårføner med hul inntak

Takket være den hule designen er det nå mulig å installere en mikrodatamaskin som overvåker temperaturen på den utgående luftstrømmen. Hvis luften blir for varm, justerer mikrodatamaskinen automatisk temperaturen tilbake for å unngå å skade håret ditt.

På grunn av luftstrømsmultiperingsteknologien har hullufthårfønere opptil 15X større vindhastighet enn tradisjonelle hårfønere, noe som resulterer i en tørketid på ned til 9 minutter for et fullt hår!

Med kombinasjonen av sterk luftstrøm og avansert anionteknologi vil du oppleve fordelene med negative ioner som aldri før. Ikke mer krus, og en garantert jevn og fyldig glans hver gang du tørker håret.

Fordi luftinntaket er i bunnen, er hele hårføneren lettere og lettere å håndtere, noe som resulterer i at det ikke er flere ømme armer, og gjør det enkelt å ta med seg på farten.

Vanligvis har hule hårfønere et lavere lydnivå enn vanlige hårfønere. Dette er fordi motoren inne i en hårføner med hul luft alltid må være børsteløs, og dermed har du færre “løse deler” som kan lage støy.

Fordi hårfønere med hul luft har så mye luftstrøm, er det et større utvalg av hastighetsinnstillinger, og takket være mikrodatamaskinen er det også lettere for selskapene å gi deg et mer detaljert utvalg av varmeinnstillinger. Dette er nøkkelen til å få en utblåsning som matcher hårtypen din, og vil få håret til å se fantastisk ut.

Hvis du måtte telle sammen hvor mye du brukte på keratinbehandlinger og utblåsninger gjennom årene, ville det sannsynligvis vært mye mer enn premiumprisen på en hullufttørker. Hvis du kan mønstre investeringen, vil du garantert ikke bare spare penger, men også håret ditt! (For ikke å nevne at tiden som kastes bort på å tørke i timevis også er verdifull!)

Før vi gjorde denne testen, brukte vi Dyson Supersonic i salongene mine.

Men i løpet av de siste 6 månedene oppdaget jeg et nytt merke med hule hårfønere som ikke bare er bedre i nesten alle aspekter, men også betydelig billigere!

Nå, uansett om du føler at håret ditt fortjener en hårføner med hul luftinntak eller ikke, er det generelt noen ting du bør se etter og unngå når du investerer i en ny hårføner:

Hva Du Skal Se Etter

Normalt måles en hårføners effekt etter hvor mange watt den bruker. Dette var fornuftig tidligere, men nå er det nye motorer som faktisk kan skape mye mer kraft enn andre med samme effekt. Av den grunn er den beste metrikken å se på hvor kraftig luftstrømmen er i meter per sekund (M/S).
Vi fant ut at hårfønere med minst 50 M/S kan redusere de fleste forbrukeres tørketid med opptil 50 %!

Hvis du vil ha full beskyttelse mot varmeskader håret ditt ved tørking, må du se etter en modell med temperaturovervåking. Vanligvis er dette en fordel som bare hårfønere med hul luft har, siden det er vanskelig å implementere i utformingen av en vanlig hårføner.

Du har mest sannsynlig allerede hørt om krusing-kampfunksjoner som turmalin, keramikk og negative ioner. Fra det vi kan se i testene våre, er negative ioner de klart beste for å temme krusete hår og gi deg glatte skinnende lokker. Og når det er kombinert med høy luftstrøm (M/S) kan du nesten være sikker på at krusete hår vil være en saga blott.

Mange hårfønermotorer er designet på en måte som gjør at de slites ut raskt når de brukes ofte. I detalj, når en motor går fra veldig varm til kald over en kort periode, vil motoren slites ut mye raskere.
Noen av de nyere modellene bruker et system som kjøler ned motorelementet over tid når det slås av for å forårsake minimal slitasje på de indre komponentene.

Hva Bør Unngås

En annen misforståelse som forbrukere har om hårfønereffekten, er at det er et spesifikt wattnivå for hver hårtype. Hvis du har en hårføner som er kraftig nok, med nok innstillinger, er dette ikke tilfelle.
Når du har et stort utvalg kombinasjoner av forskjellige innstillinger, vil du kunne finne hastigheten og varmen som får håret til å se fantastisk ut.

Hvor ofte føler du at du har gått gjennom en hel overarmsøkt etter å ha tørket håret? De fleste konvensjonelle hårfønere kan være ganske tunge og ganske klønete, men heldigvis sparer mange av de nyere modellene deg for denne ulempen ved å bruke lettere komponenter, men også ved å fordele vekten inne i håndtaket i stedet for over hånden.

Hvis du vil ha en hårføner som lar deg gjøre enhver stil med presis perfeksjon, må du se etter de ekstra tilbehørene som er inkludert. En diffuser og en rett “tuyere” bør være minimum for å sikre at du kan style håret, akkurat slik du liker det.

Har du noen gang hatt følelsen av at du sto midt på en flyplass mens du fønet håret? Vel, det er mest sannsynlig ikke så langt unna. De fleste hårfønere laget før 2016 har et støynivå mellom 90-110db, som i verste fall tilsvarer at et fly tar av.

På grunn av fremskritt innen motorteknologi er noen nyere modeller nesten halvparten så høylytte, noe som betyr at du faktisk kan unngå å vekke hele huset når du tørker håret om morgenen!

DE 5 BESTE HÅRFØNER 2024

I løpet av de siste 6 månedene har vi testet 48 forskjellige hårfønere. Disse 5 modellene er de beste basert på våre ekspertuttalelser sammen med forbrukeranmeldelser:

1. Airtecho-No

VURDERING

865 Votes 9.6/10

1999,00 Nkr

A+

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRKETID

97%

9.7/10

VARME OG HASTIGHETSINNSTILLINGER

94%

9.4/10

TEMPERATUR KONTROLL

93%

9.3/10

STØYNIVÅ

90%

9.0/10

VALUTA FOR PENGENE

98%

9.8/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

Hvis du ønsker å halvere tørketiden, beskytte deg selv 100 % mot varmeskader og alltid se ut som en utblåsning av salongkvalitet, så er Airtecho uten tvil den beste verdien for pengene.

Med en kraftig motor på 120 000 RPM som skaper en luftstrøm på 60 M/S, rapporterer de fleste forbrukere at tørketiden deres har blitt kuttet med mer enn halvparten.

Og når du blåser ut en nydelig frisyre, trenger du ikke engang å bekymre deg et lite sekund for at håret ditt vil bli skadet. Airtecho bruker den beste temperaturovervåkingsteknologien som sjekker temperaturen på luftstrømmen 58 ganger per sekund, for å garantere deg ingen stekte låser, noensinne.

Du trenger ikke å bekymre deg for frustrasjonen av krus om morgenen heller. Med over 10M+ negative ioner som sendes ut per sekund, og den kraftige luftstrømmen, kan du være trygg på at håret ditt ikke blåser opp så snart du går ut.

Airtecho kan dessuten skryte av å være den letteste hårføneren i testen vår med en vekt på bare 358 gram, med 12 forskjellige varme- og hastighetskombinasjoner, og også bruke et spesielt forsinket avstengningssystem for å gjøre det til en hårføner du vil ha

2. Supersonic

VURDERING

865 Votes 8.9/10

6 199,00 Nkr

A-

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRKETID

91%

9.1/10

VARME OG HASTIGHETSINNSTILLINGER

88%

8.8/10

TEMPERATUR KONTROLL

93%

9.3/10

STØYNIVÅ

91%

9.1/10

VALUTA FOR PENGENE

88%

8.8/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

Supersonic er en av modellene jeg blir spurt mest om, og det er ikke rart.

Det har vært mye buzz rundt denne hårføneren siden den kom ut med sin banebrytende teknologi i 2016.

Som nevnt tidligere i denne artikkelen brukte vi Dyson Supersonic i salongene våre før, men nå har vi byttet til Airtecho.

Dette er ikke å si at Dyson er dårlig i det hele tatt, dette er sannsynligvis en av de beste hårfønere du kan få tak i, men den har fortsatt noen ulemper hvis du sammenligner den med andre alternativer.

Det er ganske tungt, og vil mest sannsynlig være litt tøft for armene dine og det er støyende.

Luftstrømmen er imidlertid god, og den tørker håret ganske raskt.

Den kommer også med mange kule vedlegg.

3.Gama IQ Perfetto

VURDERING

865 Votes 9.6/10

3 987,00 Nkr

B

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRKETID

85%

8.5/10

VARME OG HASTIGHETSINNSTILLINGER

87%

8.7/10

TEMPERATUR KONTROLL

84%

8.4/10

STØYNIVÅ

91%

9.1/10

VALUTA FOR PENGENE

82%

8.2/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

IQ Perfetto var en annen interessant kandidat som kom til 3. plass i testen vår.

Med faktisk å være den letteste hårføneren i testen, var det enkelt å tørke og style håret, og dette er noe vi virkelig likte med det.

Dessuten har den en fin temperaturkontroll, selv om vi ikke kunne få informasjon om hvor mange ganger per sekund temperaturen overvåkes.

I motsetning til noen av de andre hårfønerne kom den også med 3 fine vedlegg, inkludert en diffuser.

På den annen side var det noen ting vi ikke likte så godt med Gama IQ Perfetto.

Det er ingen negative ion-teknologi, så hvis du er en som generelt sliter med krusete hår, er ikke dette det beste alternativet.

Videre var det ganske støyende, og det var færre varme- og hastighetskombinasjoner sammenlignet med andre modeller.

Til slutt er Gama IQ Perfetto ganske dyr, og det virker ikke som om den har et forsinket avstengningssystem, så jeg ville ikke være sikker på holdbarhet i det lange løp.

4. T3 Cura Luxe

By T3

VURDERING

489 Votes 9.6/10

3 399,00 Nkr

C+

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRKETID

77%

7.7/10

VARME OG HASTIGHETSINNSTILLINGER

70%

7.0/10

TEMPERATUR KONTROLL

71%

7.1/10

STØYNIVÅ

82%

8.2/10

VALUTA FOR PENGENE

65%

6.5/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

På 4. plass har vi T3 Cura Luxe.

Dette er også en hårføner som har fått ganske mye buzz gjennom de siste tidene, så vi måtte selvfølgelig prøve den.

Vi hadde greie resultater med den, siden det var en god mengde forskjellige varme- og hastighetskombinasjoner, men litt mindre enn andre (10 kombinasjoner), og den har også et flott negativt ionsystem, som var flink til å ta opp kampen med krus.

Selv om det var en god mengde innstillinger og et pent implementert negativt ionsystem, manglet T3 Cura Luxe i den forstand at den ikke fulgte med en diffusor, og den hadde heller ikke temperaturkontroll for å beskytte mot skade fra overoppheting.

Videre var det et av de dyrere alternativene, og etter hva vi kunne fortelle hadde det heller ikke et forsinket nedleggelsessystem.

Til slutt var det ganske støyende, og hadde litt mer vekt enn de andre i testen.

5. Harry Josh Ultra Light

VURDERING

865 Votes 9.6/10

5400,00 Nkr

D

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRKETID

71%

7.1/10

VARME OG HASTIGHETSINNSTILLINGER

65%

6.5/10

TEMPERATUR KONTROLL

65%

6.5/10

STØYNIVÅ

83%

8.3/10

VALUTA FOR PENGENE

74%

7.4/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

Harry Josh Ultra Light kom også ut som en god hårføner i vår test.

Med 12 forskjellige kombinasjoner og en grei luftstrøm, klarte vi å lage mange flotte frisyrer, ikke på den raskeste tiden, men resultatene var fine.

Det som kunne ha gjort stylingen enda bedre, var hvis det hadde vært en diffuser inkludert, det var det dessverre ikke.

Den var litt mer tung å håndtere enn den andre (526g), og prislappen var definitivt også noe som presset den litt ned på listen, fra et “valuta for pengene”-perspektive.