De 5 Bedste Hårtørrere 2024

Don't buy until you've read this...We found the 5 best hair dryers among 48 different models
Jessica Munro

Jessica Munro

Jessica har været professionel frisør i 20 år og har testet en række produkter med sine kunder. Når Jessica ikke er i sin salon, forsker hun altid i de nyeste trends og innovationer i frisørbranchen.

Forfatterens note: Hvis du leder efter en billig løsning, som vil tage dig +45 minutter at stege dit hår og få dig til at kæmpe med krus hver dag, så er denne artikel ikke noget for dig.

Hvis der er én ting, jeg har lært efter 20 år med at få kvinders hår til at se lækkert ud, så er det, at de hårværktøjer, vi bruger, enten kan lave eller knække vores hår.

Og at bruge den rigtige hårtørrer er ingen undtagelse.

Hvis du køber føntørrer af lav kvalitet (som altid er de billige muligheder), skal du forvente beskadiget hår, daglige kampe med krus og bruge mere end 30 minutter på at tørre.

De fleste mennesker er overraskede over det faktum, at investering i en kvalitets hårtørrer faktisk betyder, at de kan skabe fantastiske salonkvalitetsblowouts, hver dag, på kun mindre end 15 minutter, uden overhovedet at forårsage varmeskader!

Når jeg foreslår nogen at investere i en kvalitets hårtørrer, bliver jeg ofte spurgt:

“Men er det virkelig det værd?”

Hvis jeg ville tjene flere penge til mig selv, ville jeg ikke tage det op i første omgang.

Hver gang nogen bliver ved med at komme til mig for at få en keratinbehandling på grund af krus eller beskadiget hår, er det flere penge på lommen.

Vi har vurderet hårtørrere på 8 kriterier:

Tørretid

Resultater (Sådan så håret ud)

Mængde af varme/hastighedsindstillinger

Vægt

Støjniveau

Størrelse og kompakthed

Varighed

Værdi for pengene

7 grunde til at få en hårtørrer med et hult indtag

Takket være det hule design er det nu muligt at installere en mikrocomputer, der overvåger temperaturen på den udgående luftstrøm. Hvis luften bliver for varm, justerer mikrocomputeren automatisk temperaturen tilbage for at undgå at beskadige dit hår.

På grund af luftstrømsmultiplikatorteknologien har hule lufthårtørrere op til 15X større vindhastighed end traditionelle hårtørrere, hvilket resulterer i en tørretid på op til 9 minutter for et fuldt hår!

Med kombinationen af ​​stærk luftstrøm og avanceret anionteknologi vil du opleve fordelene ved negative ioner som aldrig før. Ikke mere krus, og en garanteret glat og rig glans, hver gang du tørrer dit hår.

Fordi luftindtaget er i bunden, er hele hårtørreren lettere og nemmere at håndtere, hvilket resulterer i ikke flere ømme arme og gør den nem at have med på farten.

Generelt har hule hårtørrere et lavere lydniveau end normale hårtørrere. Det skyldes, at motoren inde i en hulluftføntørrer altid skal være børsteløs, og dermed har du færre “løse dele”, der kan støje.

Fordi hulluftshårtørrere har så meget luftgennemstrømning, er der et større udvalg af hastighedsindstillinger, og takket være mikrocomputeren er det også nemmere for virksomheder at give dig et mere detaljeret udvalg af varmeindstillinger. Dette er nøglen til at få en blowout, der matcher din hårtype og vil få dit hår til at se fantastisk ud.

Hvis du skulle lægge sammen, hvor meget du brugte på keratinbehandlinger og udblæsninger gennem årene, ville det sandsynligvis være meget mere end præmieprisen for en føntørrer. Hvis du kan mønstre investeringen, er du sikker på at spare ikke kun penge, men også dit hår! (For ikke at nævne, at den spildte tid på at tørre i timevis også er værdifuld!)

Før vi lavede denne test, brugte vi Dyson Supersonic i mine saloner.

Men i løbet af de sidste 6 måneder har jeg opdaget et nyt mærke af hule hårtørrere, der ikke kun er bedre i næsten alle aspekter, men også betydeligt billigere!

Nu, uanset om du føler, at dit hår fortjener en føntørrer med et hult luftindtag, er der generelt nogle ting, du bør kigge efter og undgå, når du investerer i en ny føntørrer:

Hvad Skal Man Kigge Efter

Normalt bliver en hårtørrers effekt målt på, hvor mange watt den bruger. Det var fornuftigt før i tiden, men nu er der nye motorer, der faktisk kan skabe meget mere kraft end andre med samme effekt. Af den grund er den bedste metrik at se på, hvor stærk luftstrømmen er i meter per sekund (M/S).

Vi fandt ud af, at hårtørrere med mindst 50 M/S kan reducere de fleste forbrugeres tørretid med op til 50 %!

Hvis du vil have fuld beskyttelse mod varmeskader på dit hår ved tørring, skal du kigge efter en model med temperaturovervågning. Normalt er dette en fordel, som kun hule hårtørrere har, da det er svært at implementere i designet af en almindelig hårtørrer.

Du har højst sandsynligt allerede hørt om krus-bekæmpende funktioner som turmalin, keramik og negative ioner. Ud fra hvad vi kan se i vores test, er negative ioner langt de bedste til at tæmme krus og give dig glatte, skinnende lokker. Og når det kombineres med høj luftstrøm (M/S) kan du næsten være sikker på, at kruset hår hører fortiden til.

Mange hårtørrermotorer er designet på en sådan måde, at de hurtigt slides, når de bruges ofte. I detaljer, når en motor går fra meget varm til kold over en kort periode, vil motoren slides meget hurtigere.

Nogle af de nyere modeller bruger et system, der køler motorelementet ned over tid, når det er slukket for at forårsage minimalt slid på de interne komponenter.

Hvad Bør Undgås

En anden misforståelse, forbrugerne har om hårtørrerkraft, er, at der er et specifikt wattniveau for hver hårtype. Hvis du har en hårtørrer, der er kraftig nok, med nok indstillinger, er dette ikke tilfældet.
Når du har en bred vifte af kombinationer af forskellige indstillinger, vil du være i stand til at finde den hastighed og varme, der får dit hår til at se fantastisk ud.

Hvor ofte føler du, at du har været igennem en hel overarmstræning efter at have tørret dit hår? De fleste konventionelle hårtørrere kan være ret tunge og ret klodsede, men heldigvis sparer mange af de nyere modeller dig for denne ulejlighed ved at bruge lettere komponenter, men også ved at fordele vægten inde i håndtaget i stedet for over din hånd.

Hvis du vil have en hårtørrer, der giver dig mulighed for at gøre enhver stil med præcis perfektion, så kig efter det ekstra tilbehør, der er inkluderet. En diffuser og en lige “tuyere” bør være minimum for at sikre, at du kan style dit hår, lige som du kan lide det.

Har du nogensinde følt, at du stod midt i en lufthavn, mens du føntørrede dit hår? Nå, det er højst sandsynligt ikke så langt væk. De fleste hårtørrere lavet før 2016 har et støjniveau mellem 90-110db, hvilket i værste fald svarer til, at et fly letter.

På grund af fremskridt inden for motorteknologi er nogle nyere modeller næsten halvt så høje, hvilket betyder, at du faktisk kan undgå at vågne hele huset, når du føntørrer dit hår om morgenen!

DE 5 BEDSTE HÅRTØRERE 2023

I løbet af de sidste 6 måneder har vi testet 87 forskellige hårtørrere. Disse 5 modeller er de bedste baseret på vores ekspertudtalelser sammen med forbrugeranmeldelser:

1. Airtecho-DK

EVALUERING

865 Votes 9.6/10

1 200,00 DKK

A+

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRRETID

97%

9.7/10

INDSTILLINGER FOR VARME OG HASTIGHED

94%

9.4/10

TEMPERATUR KONTROLL

93%

9.3/10

STØJNIVEAU

90%

9.0/10

VÆRDI FOR PENGENE

98%

9.8/10

FORDELE

ULEMPER

Anmeldelse av

Hvis du ønsker at halvere tørretiden, beskytte dig selv 100% mod varmeskader og altid ligne en salonkvalitet, så er Airtecho uden tvivl den bedste værdi for pengene.

Med en kraftfuld 120.000 RPM motor, der skaber en luftstrøm på 60 M/S, rapporterer de fleste forbrugere, at deres tørretid er blevet skåret med mere end det halve.

Og når du blæser en lækker frisure ud, behøver du ikke engang bekymre dig et sekund om, at dit hår bliver beskadiget. Airtecho bruger den bedste temperaturovervågningsteknologi, der kontrollerer luftstrømmens temperatur 58 gange i sekundet, for at garantere dig ingen stegte låse nogensinde.

Du behøver heller ikke bekymre dig om krusens frustration om morgenen. Med over 10M+ negative ioner udsendt pr. sekund, og den kraftige luftstrøm, kan du være sikker på, at dit hår ikke blæser op, så snart du træder udenfor.

Airtecho kan også prale af at være den letteste hårtørrer i vores test på kun 358 gram, med 12 forskellige varme- og hastighedskombinationer, og bruger også et specielt forsinket sluk-system til at gøre det til en hårtørrer, du ønsker.

2. Dyson Supersonic

By Dyson

EVALUERING

865 Votes 8.9/10

4 399,00 DKK

A-

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRRETID

91%

9.1/10

INDSTILLINGER FOR VARME OG HASTIGHED

88%

8.8/10

TEMPERATUR KONTROLL

93%

9.3/10

STØJNIVEAU

91%

9.1/10

VÆRDI FOR PENGENE

88%

8.8/10

FORDELE

ULEMPER

Anmeldelse av

Supersonic er en af ​​de modeller, jeg bliver spurgt mest om, og det er ikke så mærkeligt.

Der har været meget buzz omkring denne hårtørrer, siden den kom ud med sin banebrydende teknologi i 2016.

Som nævnt tidligere i denne artikel brugte vi  Supersonic i vores saloner før, men er nu skiftet til Airteho.

Dermed ikke sagt, at  overhovedet er dårlig, dette er nok en af ​​de bedste hårtørrere, du kan få fingrene i, men den har stadig nogle ulemper, hvis du sammenligner den med andre muligheder.

Den er ret tung og vil højst sandsynligt være en smule hård mod dine arme, og den larmer.

Luftgennemstrømningen er dog god, og den tørrer håret ret hurtigt.

Den kommer også med masser af fede tilbehør.

3.Gama IQ Perfetto

EVALUERING

865 Votes 9.6/10

2 799,00 DKK

B

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRRETID

85%

8.5/10

INDSTILLINGER FOR VARME OG HASTIGHED

87%

8.7/10

TEMPERATUR KONTROLL

84%

8.4/10

STØJNIVEAU

91%

9.1/10

VÆRDI FOR PENGENE

82%

8.2/10

FORDELE

ULEMPER

Anmeldelse av

IQ Perfetto var en anden interessant kandidat, der blev nummer tre i vores test.

Da det faktisk var testens letteste hårtørrer, var det nemt at tørre og style håret, hvilket er noget, vi virkelig kunne lide ved det.

Den har også en fin temperaturkontrol, selvom vi ikke kunne få information om, hvor mange gange i sekundet temperaturen overvåges.

I modsætning til nogle af de andre hårtørrere, kom den også med 3 fine tilbehør, inklusive en diffuser.

På den anden side var der nogle ting, vi ikke kunne lide så meget ved IQ Perfetto.

Der er ingen negative ion-teknologi, så hvis du er en, der generelt kæmper med kruset hår, er dette ikke den bedste løsning.

Ydermere var det ret støjende, og der var færre varme- og hastighedskombinationer sammenlignet med andre modeller.

Endelig er IQ Perfetto ret dyr, og det ser ikke ud til, at den har et forsinket nedlukningssystem, så jeg ville ikke være sikker på dens langsigtede holdbarhed.

4. T3 Cura Luxe

By T3

EVALUERING

489 Votes 9.6/10

2 399,00 DKK

C+

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRRETID

77%

7.7/10

INDSTILLINGER FOR VARME OG HASTIGHED

70%

7.0/10

TEMPERATUR KONTROLL

71%

7.1/10

STØJNIVEAU

82%

8.2/10

VÆRDI FOR PENGENE

65%

6.5/10

FORDELE

ULEMPER

Anmeldelse av

På 4. pladsen har vi  Cura Luxe.

Dette er også en hårtørrer, der har fået en del buzz på det seneste, så den skulle vi selvfølgelig prøve.

Vi havde pæne resultater med den, da der var en god mængde forskellige varme- og hastighedskombinationer, men lidt mindre end andre (10 kombinationer), og den har også et fantastisk negativt ionsystem, som var god til at tage kruskampen op. .

Selvom der var en god mængde indstillinger og et fint implementeret negativt ion-system, manglede  Cura Luxe i den forstand, at den ikke kom med en diffuser, og den havde heller ikke temperaturkontrol for at beskytte mod skader fra overophedning.

Desuden var det en af ​​de dyrere muligheder, og efter hvad vi kunne se, havde den heller ikke et forsinket nedlukningssystem.

Endelig var den ret larmende, og havde lidt mere vægt end de andre i testen.

5. Harry Josh Ultra Light

EVALUERING

865 Votes 9.6/10

3 799,00 DKK

D

TOTAL GRADE

TOTAL GRADE

TØRRETID

71%

7.1/10

INDSTILLINGER FOR VARME OG HASTIGHED

65%

6.5/10

TEMPERATUR KONTROLL

65%

6.5/10

STØJNIVEAU

83%

8.3/10

VÆRDI FOR PENGENE

74%

7.4/10

FORDELER

ULEMPER

Anmeldelse av

Harry Josh Ultra Light kom også ud som en god hårtørrer i vores test.

Med 12 forskellige kombinationer og en anstændig luftgennemstrømning lykkedes det os at skabe mange flotte frisurer, ikke på den hurtigste tid, men resultaterne var pæne.

Det der kunne have gjort stylingen endnu bedre var hvis der havde været en diffuser med, det var der desværre ikke.

Den var lidt tungere at håndtere end den anden (526g), og prisskiltet var bestemt også noget, der skubbede den lidt ned på listen, set fra et “value for money”-perspektiv.